Senaste inläggen

Matinspirerade lekar: från russinleken till vändtia med godis
 • 08 May, 2024

Det finns många roliga sätt att integrera mat och kulinariska upplevelser i lekar och spel. Från klassiska favoriter som russinleken till mer utmanande och kreativa spel är matinspirerade lekar är ett fantastiskt sätt att förena glädjen av att äta med spänningen av att leka. Låt oss utforska några av dessa lekar och hur de kan föra människor samman i köket. Russinleken och 3 andra roliga matinspirerade lekarRussinlekenEn tidlös klassiker som aldrig förlorar sin charm.

Ostbricka – Den perfekta matchkamraten för fotbollsfans
 • 31 Jan, 2024

Att titta på en spännande fotbollsmatch är inte bara en sportupplevelse,det är en social händelse som ofta samlar vänner och familj. För att höja stämningen och skapa en perfekt matchatmosfär är det viktigt att tänka på detaljerna. En ostbricka kan vara den hemlighet som tar din fotbollsupplevelse till nästa nivå. Ostbrickans mångsidighetEn ostbricka är inte bara en plata med goda ostar – den är också en mångsidig komponent som kan anpassas efter olika smaker och preferenser.

God mat och helhetshälsa
 • 25 Oct, 2023

Man tänker inte alltid på att god mat påverkar hälsan positivt på många olika sätt. I en stressig vardag är det vanligt att köpa färdig mat från affären eller beställa mat online, och dess påverkan på hälsan är inte alltid den bästa. Borde man alltid laga mat själv med bra råvaror? Hur påverkar god mat hälsan?Det är känt att hälsan påverkas av många faktorer, inte bara bra mat. Att leva hälsosamt och måttfullhet i många saker är avgörande för att bevara hälsan.

Beställa hem mat till spelkvällen
 • 08 Jul, 2023

Om du ska anordna en spelkväll med vänner och familj kan du beställa hem mat online. Du slipper springa i affärer och bära tunga kassar, istället får du allt levererat direkt hem till din dörr. Det behöver inte heller bli så mycket dyrare. Allt handlar om framförhållning och att hitta de rätta priserna. Då ser du till att spelkvällen blir lyckad och att du kan lägga allt fokus på själva spelen.

Handla nyttig mat online - tips för att minska matkostnaderna
 • 15 Dec, 2022

Går det att handla nyttig mat online utan att matkostnaderna drar iväg? De korta svaret är ja, men det kräver ett visst mått av framförhållning. Att nyttig mat alltid skulle vara dyrare än onyttig mat är en myt. Nyckeln till att dra ned kostnaderna för mat ligger ofta i att planera inköp och göra veckomatsedlar. Planera veckans inköp och handla nyttig mat onlinePlanering är a och o för att minska kostnader och matsvinn.

Billiga konserver - hälsosam mat till ett billigt pris
 • 06 Jul, 2022

Många vill leva hälsosamt men upplever att det är väldigt dyrt. Grönsaker och frukt brukar gå åt vilket medför stora kostnader. Det gör att folk istället väljer billigare mat som kanske inte alltid är så hälsosamt. Genom att ta till lite knep kan du dock leva hälsosamt och billigt. Ett tips är att handla billiga konserver som håller länge och kan användas till flera maträtter. Tidsbrist den vanligaste orsakenHar du gjort en skäggtransplantation och är i läkningsprocessen är det viktigt att äta bra.

Nocco - framgångssagan som hamnade på börsen
 • 17 Jan, 2022

De flesta är bekanta med drycken Nocco. Det är en energidryck helt utan kalorier som är fullproppad med nyttiga vitaminer. Den används både av de som sportar och andra som vill ha en extra energikick. Nu har drycken släppts i flera goda smaker som älskas av de flesta. Men framgången slutar inte där, numera är de även noterade på börsen vilket är imponerande. Vad är Nocco?Kanske har du redan sett Nocco i livsmedelsbutikerna?

Tips på en godispåse med mynt och annat nostalgigodis
 • 05 Jan, 2022

Att plocka ihop en egen godispåse är alltid ett säkert kort inför myskvällen. Du kan mixa alla dina favoriter och njuta av en härlig blandning. Det är också bra om ni är flera som ska vara tillsammans. Då kan alla plocka ut de godisbitar de vill ha och ingen blir besviken. Alla kan till exempel plocka ut sin egen påse. En blandning av godis och snacksDu behöver inte bara ha traditionellt lösgodis i din godispåse utan blanda godis och snacks som du själv känner för det.

Laktosfri ost - tips på ostar utan laktos
 • 02 Dec, 2021

En laktosfri ost är inte så konstigt som det kan låta, det är en ost som tillverkas utan det mjölksocker (laktos) som annars finns i mjölk från däggdjur. Runt fyra till tio procent av Sveriges befolkning beräknas vara laktosintoleranta, det innebär att kroppen är sämre på att bryta ned laktosen. I vanlig mjölk finns cirka 5 gram laktos per deciliter, är man laktosintolerant brukar det gå bra att dricka en deciliter utan att få problem.

Därför ska du börja veckohandla
 • 25 Oct, 2021

Veckohandla innebär kort och gott att du handlar alla veckans varor under ett och samma tillfälle. Det finns flera fördelar med detta men den främsta är att du sparar mycket pengar. Om du småhandlar lite varje dag kommer det gå åt mer pengar än vad du tänkt från början. Passa på att handla hem tunga varor som cider och andra drycker när du har en bil tillgänglig. Du sparar dessutom en massa tid och slipper springa i affären varje dag.

Proteinvatten - vad är det?
 • 20 Sep, 2021

Om du tränar regelbundet är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein för att kunna bygga muskler. Ett sätt att göra detta är att dricka proteinvatten. Det har inte fått lika mycket uppmärksamhet som shakes och pulver men är ett fullgott alternativ som passar alla. Man kan säga att det är en tunnare variant av en proteinshake och kommer i flera olika smaker. Olika smaker på proteinvattenDu känner igen proteinvatten på den tunna konsistensen.

Bord 13 byter inriktning och blir en webbshop
 • 25 Aug, 2021

Efter en tids planering kan vi äntligen meddela att Bord 13 helt byter inriktning och börjar sälja mat online. Vi kommer nu alltså bli en renodlad webbshop som satsar på högkvalitativa livsmedel. Vårt mål är att du ska kunna beställa mat snabbt och smidigt på nätet och få det levererat hem till dörren. Hemleverans av mat har ökat under pandemin och vi tror att det är något som kommer fortsätta. Det sparar mycket tid i vardagen och du kan klicka hem det du vill ha i lugn och ro när du vill.

Orientalisk mat online
 • 25 Aug, 2021

Om du gillar att laga mat från Orienten kan du ta del av ett stort utbud av ingredienser hos oss. Det har aldrig varit enklare att köpa orientalisk mat online. Du hittar allt från kryddor och torrvaror till grönsaker. Med några få ingredienser kan du resa till andra sidan jorden utan att lämna ditt kök. Orientalisk mat är också perfekt till en bjudning eller event. Ta del av vårt stora utbud av mat på nätet och handla hem det du behöver direkt till din dörr.