Tips på en godispåse med mynt och annat nostalgigodis

  • 05 Jan, 2022

Flera sorters godis i burkar

Att plocka ihop en egen godispåse är alltid ett säkert kort inför myskvällen. Du kan mixa alla dina favoriter och njuta av en härlig blandning. Det är också bra om ni är flera som ska vara tillsammans. Då kan alla plocka ut de godisbitar de vill ha och ingen blir besviken. Alla kan till exempel plocka ut sin egen påse.

En blandning av godis och snacks

Du behöver inte bara ha traditionellt lösgodis i din godispåse utan blanda godis och snacks som du själv känner för det. Så här i coronatider kan det vara skönt att ha godis som är inslaget i papper om du ska dela med andra. Det finns fortfarande väldigt många alternativ att välja på. En klassiker är självfallet chokladmynt inslagna i guldpapper. De passar både för stora och små i sällskapet. Ett säkert kort med andra ord.

Om du vill äta lite nyttigare bör du vara uppmärksam på vad ditt godis innehåller. Du bör till exempel hålla dig borta från sådant som bara innehåller färgämnen och välja naturliga alternativ. Ett tips är att alltid läsa innehållsförteckningen. Den bör du se även om du beställer ditt godis på nätet.

Plocka ut en rolig godispåse

När du ska plocka ut en godispåse har du verkligen chansen att experimentera. Våga testa lite nya smaker som du inte brukar välja annars. Du behöver bara plocka ut några få av varje. Det kommer hela tiden nytt och spännande lösgodis som är värt att testa på. Många alternativ är dessutom nyttigare än vad vi normalt förknippar med lösgodis. Du kan till exempel mixa i lite naturgodis där basen består av nötter eller frukt.

Du kan även välja att köra på en godispåse med endast klassiska smaker. Vi har redan nämnt chokladmynten som är designade som kryptovalutor. De kan se ut som Cardano eller Bitcoins beroende på vilken som är din favorit. Detta kan du mixa med chokladcigaretter eller varför inte geléhallon? Det blir en trevlig och nostalgisk mix av godis.

Shoppa större mängder på en gång

Om du vill kunna plocka ut en godispåse flera helger i rad kan du köpa lösgodis i större förpackningar. Då är du säker på att du alltid har dina favoriter hemma. Många webbutiker erbjuder möjligheten att köpa större lådor med en och samma sort till ett billigare pris. Går du ihop med några stycken kommer ni billigare undan än vanligt.

Det är inget fel att bygga på sig ett litet förråd med godis att ha hemma. I längden kommer det att löna sig prismässigt istället för att köpa lite varje helg.