Proteinvatten - vad är det?

  • 20 Sep, 2021

Vattendroppar med blå bakgrund

Om du tränar regelbundet är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein för att kunna bygga muskler. Ett sätt att göra detta är att dricka proteinvatten. Det har inte fått lika mycket uppmärksamhet som shakes och pulver men är ett fullgott alternativ som passar alla. Man kan säga att det är en tunnare variant av en proteinshake och kommer i flera olika smaker.

Olika smaker på proteinvatten

Du känner igen proteinvatten på den tunna konsistensen. Dessutom brukar det vara smaksatt med flera fruktiga aromer för att det ska smaka bättre. Det bygger på helt vanligt vatten som sedan är tillsatt med protein. Exakt hur mycket varierar från flaska till flaska men det brukar röra sig om 5 till 10 gram. Ta för vana att läsa på innehållsförteckningen för att se exakt vad flaskan innehåller. Passa på och köp vatten online för att spara tid i vardagen. Då kan även köpa flera flaskor på en gång.

Då ska du använda proteinvatten

Proteinvatten är främst avsett att fungera som törstsläckare för dig som är mån att du ska få i dig tillräckligt med protein varje dag. Det bör inte ses som ersättning för din proteinshake efter träningen. Istället kan det fungera som en törstsläckare när du är ute och promenerar eller som en måltidsdryck. Välj gärna en dryck som inte innehåller något tillsatt socker då det är nyttigare för kroppen. Om du tränar mycket och inte får i dig tillräckligt med protein kan du istället börja tappa i vikt. Svaghet och trötthet är två andra vanliga symptom. Var uppmärksam på dessa tecken då det även kan vara testosteronbrist eller någon annan sjukdom. I så fall finns det bra hjälp att få.

Varumärken som tillverkar vatten med protein

Proteinvatten är fortfarande en ganska ny produkt på den svenska marknaden och det är inte så många varumärken som tillverkar produkten. En stor producent är varumärket Better You som säljs hos flera butiker i Sverige. Deras vatten finns i flera olika smaker så du kan hitta din personliga favorit.

Annat som är bra att tänka på gällande proteinvatten

Proteinvatten ska inte förväxlas med energidryck då det inte fyller samma funktion. Det förstnämnda är egentligen bara vatten med tillsatta proteiner som hjälper dig med ditt dagliga proteinintag. Det har alltså ingen uppiggande effekt som energidryck har. Om du vill vara så miljömedveten som möjligt är det bäst att välja en burk och inte en flaska i plast. Många butiker säljer storpack med 24 flaskor så du kan köpa upp ett lager på en gång. Det finns både vatten som är kolsyrade och sådana som innehåller vanligt vatten med smak.

Köp proteinvatten hos oss

Om du tycker proteinvatten låter som något för dig kan du se vårt utbud av goda drycker här hos Bord13. Vi försöker alltid ha ett så brett sortiment som möjligt med smaker som passar alla. Det är den perfekta drycken om du vill ha något gott till maten eller bara när du känner dig törstig. De flesta märken passar även dig som är vegan eller äter en växtbaserad kost.