Beställa hem mat till spelkvällen

  • 08 Jul, 2023

Beställa hem mat

Om du ska anordna en spelkväll med vänner och familj kan du beställa hem mat online. Du slipper springa i affärer och bära tunga kassar, istället får du allt levererat direkt hem till din dörr. Det behöver inte heller bli så mycket dyrare. Allt handlar om framförhållning och att hitta de rätta priserna. Då ser du till att spelkvällen blir lyckad och att du kan lägga allt fokus på själva spelen.

Planera långt i förväg, a och o när du ska beställa hem mat

Vet du med dig att du ska ha spelkvällen långt innan kan du planera i god tid. Du kan till exempel jämföra priser och göra en lista på vad du behöver handla. Många butiker ger dig rabatt om du beställer stora mängder av något. Det kan göra stor skillnad för priset.

Exakt vad som är bra mat för en spelkväll. Ofta vill man ha något som går snabbt och som man kan äta framför datorn eller tvn. Klassiska alternativ som korv eller hamburgare med pommes brukar funka bra. Det brukar också vara något som de allra flesta gillar.

Kolla om någon har några allergier

Innan du beställer maten och kollar menyn är det också bra att höra om någon har några allergier eller andra preferenser när det gäller mat. Då undviker du att det blir jobbigt på själva spelkvällen.

Ett annat tips är att göra egen pizza och slänga in i ugnen. Då kan alla välja sin egen topping. Sedan är det bara att välja dricka och fokusera på att rätta era spelkuponger. Ni kan antingen rätta alla kuponger live eller i efterhand. Det beror också på vilka spel eller sporter ni bettar på.

Bestäm budget och betalning

När du ska anordna en spelkväll är det också bra att komma överens om vem som ska stå för vad. Ska det vara ett knytkalas där alla lägger en viss summa eller ska värden stå för allt? Om alla ska lägga en slant är det bra att swisha i god tid. Då hinner värden beställa all mat som ska komma.

De flesta väljer att beställa hem mat och dryck på samma gång. Då blir det mindre stressigt och man har koll på vad som finns. Idag kan de flesta butiker erbjuda snabba leveranser med hemkörning. Det är dock bra att ha några extradagar tillgodo så du vet att det verkligen kommer fram i tid.

Gör det till en regelbunden träff

Om ni är ett större gäng som brukar titta på sport tillsammans kan ni turas om att anordna spelkvällar. Då kan ni även turas om att stå för och beställa hem mat online. Det brukar vara roligare att betta och titta på matcherna tillsammans. Det kan alltså bli regelbundna träffar under hela året.

När maten är avklarad är det alltid trevligt att avsluta med lite snacks. Det kan vara godis, chips eller lite nyttigare alternativ. Självfallet beror det också på vad din egen grupp gillar. Var inte heller rädd för att experimentera och prova lite nytt. Det finns många roliga efterrätter och desserter som man kan bjuda på.